Иницијатива – Паркинг у Блоку 72

МЗ Иван Рибар покреће иницијативу за изградњу планираног паркинга у Блоку 72, уз најновије изграђено насеље Др Иван Рибар (Блокче 72), чиме би се надокадила изгубљена паркинг места градњом нове зграде и тиме повећао капацитет паркинга целог Блока 72.

Иницијатива за градњу паркинга биће усмерена ка свим релевантним факторима: Град Београд, Грађевинска дирекција Србије (ГДС), ЈКП Београд пут, ГО Нови Београд, ЈКП Зеленило Београд.

Историја проблема

Ново насеље у Блоку 72 имало је довољно паркинга према пројекту, али је ГДС на паркингу накнадно изградио ламелу са 4 улаза (око 200 станова), додајући тако 200-300 нових возила у насеље и укидајући преко 100 паркинг места. Током целог процеса обећана је градња паркинга дуж целе јужне стране ове парцеле.

У оквиру Главног пројекта објеката 7 и 8, на основу кога је добијена грађевинска дозвола за изградњу, паркинг места су испројектована али су остала на папиру (ситуација на сликама испод, а можете и званичан Ситуациони план преузети на линку овде – пдф) и сада постоји велика вероватноћа да тај паркинг неће бити изграђен.

blokce 72 zgrada 7 8 parking novi
План на основу ког је добијена грађевинска дозвола за објекте 7 и 8 на парцели насеља Др Иван Рибар (Блокче72 – шрафирана тамна дугачка ламела лево где се види колико је одузела од паркинга предвиђеног за првобитних 6 зграда.
mesna zajednica blok 72 novi beograd parking blokce72
Локација овог паркинга у ширем контексту МЗ и Блока 72 – истакнуто жуто поље

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s