Новогодишња АКЦИЈА – Садња дрвореда код канала у Блоку 72

ИНФО: Новогодишња и Божићна акција садње дрвореда у зони канала Блока 72 успешно је изведена прве недеље Нове 2018. године! Погледајте фотографије…

Резултат акције – дрворед постављен:

О акцији

На састанку у Месној заједници у четвртак 28. децембра 2017. договорена је оригинална акција за новогодишњи викенд – сваки станар може да има своје дрво на зеленој површини код канала у Блоку 72!

Увод у акцију

За новогодишњи викенд, 30. и 31. децембра, као и 1. јануара 2018, на простору „са оне стране канала“ у Блоку 72, Месна заједница Др Иван Рибар организује дружење и сакупљање накупљеног отпада – заправо чишћење терена за будући дрворед!

Дрворед треба да штити насеља у Блоку 72 од негативних утицаја са будуће трасе обилазнице ка аутопуту и остружничком мосту која ће пролазити тик уз Блок 72 (бела површина у доњем левом углу, док је бела површина у доњем десном углу предвиђена за бувљак.

blok 72 mesna zajednica novi beograd drvored kanal zelenilo

 

Засадите своје дрво у три једноставна корака:

  1. у уторак, 2. јануара 2018. прошетајте пободите обичну пластичну флашу тамо где желите да засадите дрво – на сиво назначеној парцели са друге стране канала наспрам насеља ММА (Милеве Марић Ајнштајн)
  2. у среду 3. јануара ЈП Градско зеленило ископаће рупе за садњу дрвета на сваком месту које је обележено пластичном флашом
  3. затим узмите садницу дрвета којег год желите и посадите у већ ископану рупу!

Напомена:

  • Рупе ће стајати ту и чекати да засадите и своју новогодишњу јелку са бусеном..
  • ЈП Градско зеленило нема капацитете да професионално одржава и другу обалу канала те МЗ сматра да је, уместо ђубришта и пластичних флаша, боље посадити дрвеће, макар и аматерски.
  • МЗ има план садње који је урађен са растојањима између дрвећа од 7м и придржаваћемо се тог плана колико је могуће, а затим садити и по сопственом нахођењу како бисмо направили зелени појас према будућој траси обилазнице до Остружничког моста и аутопута (више на линку).
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s