Акција чишћења, 11. фебруар 2018.

У недељу, 11. фебруара 2018. године, станари насеља Блокче 72 (ул. Милеве Марић Ајнштајн, бројеви 80-110) организовали су велику акцију чишћења насеља и околине.

Мотив је било „претпролећно“ чишћење ђубрета које се ширило по крају током целе зиме, што ветром, што због несавесних комшија, што због дивљих депонија које „цветају“ око канала иза Блока 72, што због врана и других животиња које воле да претурају по кантама и контејнерима.

Здружени ефекат свих ових фактора и нереаговања градских служби упркос бројним дописима, петицијама, молбама, довели су до тога да је обод насеља уочи чишћења изгледао овако:

У току акције уклоњено је и неколико већих остатака недавне градње новог објекта у насељу, и кабастијих комада којима се редовне службе често и не баве: буре од битумена на сред паркинга, бетонске препреке које су заузимале паркинг места за потребе градилишта, итд.

Хероји акције били су дечаци који су сакупили ђубрета малтене у својој тежини…

Међутим, два сата након акције чишћења већ је почео и нови циклус прљања. Ветар није могао донети конзерве, тешко да су то учиниле и птице…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s