Виноградска улица

Виноградска улица наставља се на Војвођанску, после кружног тока на раскрсници са улицом Ивана Рибара, и иде на запад испод Ледина ка Обилазници и Сурчину, чијој општини добрим делом припада…

Виноградску улицу карактерише традиционални војвођански концепт насеља са двориштима са обе стране и приземним кућама, који је данас у великој мери нарушен непланском градњом разнородних објеката, пословних зграда, магацина, радионица, великих пластеника, непланске стамбене новоградње, итд.

Део Виноградске улице који припада Новом Београду, односно месној заједници Др Иван Рибар (обе стране улице) простире се у дужини од око 3км (од кружног тока у улици Ивана Рибара до границе са општином Сурчин).

Целом дужином Виноградске улице у оквиру општине Нови Београд пролази линија аутобуса 602.

Слика: приказ целе линије аутобуса 602, од блока 45 кроз Војвођанску и Виноградарску до Сурчина
Слика: приказ дела линије аутобуса 602 на општини Нови Београд – испрекидана линија на левој страни је граница са општином Сурчин. Црвене тачке приказују места аутобуских стајалишта линије 72 на Новом Београду и на територији месне заједнице Др Иван Рибар (4 стајалишта у Виноградској)

Више детаља о јавном превозу и саобраћајницама месне заједнице Др Иван Рибар погледајте на овој страници >>

Изглед Виноградске улице

Слика: Виноградска улица у целој дужини која припада Новом Београду, тј. месној заједници Др Иван Рибар – око 3км дужине од кружног тока у улици Др Ивана Рибара